Interviu dr. Rodica Urs, medic specialist ORL RMN Diagnostica Brasov

Interviu dr. Rodica Urs, medic specialist ORL

Articol ORL

Ce v-a determinat să alegeți medicina?

Provin dintr-o familie de medici, iar toată viața mea am auzit vorbindu-se în familie, doar despre boli, pacienți și tratamente. Astfel că, de mică am visat să ajut oamenii, să îi văd sănătoși, iar acest vis a devenit realitate.

Care au fost cele mai mari provocări ale pandemiei, pentru profesia/specialitatea dvs?

La începutul acestei perioade de încercare, teama de necunoscut cred că ne-a cuprins pe toți. Ideea că efectele virusului asupra organismului sunt necunoscute, neelucidate pe deplin a creat panică în rândul tuturor, atât pacienți, cât și colegi medici.

Noi, medicii ORL suntem mereu în contact cu produse biologice (secreții nazale, bucale etc.) contaminate, fapt care ne face mult mai vulnerabili în fața bolii.
Cea mai mare provocare în această perioadă a fost să păstrez distanța, chiar și atunci când trebuia să consult pacientul, lucru care nu mi-a reușit, deoarece pacientul cu patologie ORL nu poate fi consultat la distanță.

La ce ar trebui să fie atenți pacienții în sezonul de primăvara?

În sezonul de primăvară, pacienții ar trebui să fie atenți la variațiile bruște de temperatură, care pot determina (sau reactiva) infecții acute de căi superioare.

Primăvara este sezonul (re)activării alergiilor respiratorii la pacienții cunoscuți cu antecedente alergice sau la cei cu astm bronșic. De aceea este foarte important să se adreseze, din timp, medicului specialist ORL, pentru a preveni un debut brutal al bolilor sau a unor complicații ulterioare.

Cine sunteți dincolo de halatul alb? Cum vă reîncarcați după zile solicitante de consultații?

Dincolo de halatul alb, în viața de zi cu zi sunt soție și mamă a doi copii. Provocarea mea zilnică este să păstrez acel echilibru, absolut necesar, între viața de familie și carieră.
Sursa de energie sunt activitățile recreative pe care le fac împreună cu familia mea: ieșirile la munte, plimbările cu bicicleta, chiar și rezolvarea unui puzzle.

Doamna doctor Rodica Urs, medic specialist ORL acordă consultații de specialitate, în centrul nostru de la Brașov.

Pacienții ne găsesc pe strada Hermann Oberth nr.8, în apropierea Pieței Astra.
Telefon: 0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro