Interviu dr. Elena- Romfilia Teodor, medic specialist nefrologie RMN Diagnostica Sibiu

Interviu dr. Elena- Romfilia Teodor, medic specialist nefrologie

Articol Nefrologie

Ce v-a determinat să alegeți medicina? De ce specialitatea pe care o practicați?

Medicina….pentru că așa am simțit, la propriu! Undeva, prin clasa a VII-a, am zis: „eu voi face medicină”. Au încercat părinții mei să mă îndrepte spre ceva mai „accesibil”, dar eu am perseverat.

În ceea ce privește specialitatea, prima, Medicina Internă, am ales-o eu, iar Nefrologia, m-a ales ea, lucrând într-un centru de dializă.

Care au fost cele mai mari provocări ale pandemiei, pentru profesia/specialitatea dvs?

În perioada aceasta, pentru mine și colegii mei, grija principală a fost să nu expunem pacienții, mai mult decât erau deja expuși. A fost destul de dificil să-i izolam pe cei cu simptome și să-i facem să înțeleagă că e spre binele tuturor.

La ce ar trebui să fie atenți pacienții în sezonul de primăvara?

La ce au fost atenți și până acum! Să evite aglomerația și persoanele cu infecții respiratorii sau simptome sugestive în acest sens.

Cine sunteți dincolo de halatul alb? Cum vă reîncarcați după zile solicitante de consultații?

Dincolo de halat alb sunt Sunt un om căruia îi place să socializeze. Iar, în afara serviciului, bateriile mi le încarcă familia, unde copilul meu îmi solicită tot atâta energie, ca și serviciul, dar de o altă natură!

Doamna doctor Elena- Romfilia Teodor, medic specialist nefrologie acordă consultații de specialitate, în cadrul centrului RMN Diagnostica Sibiu.

Pacienții ne găsesc în Sibiu, strada Someșului numărul 19
Telefon: 0269 243 121 // 0269 243 135
www.rmn-diagnostica.ro // contact@rmn-diagnostica.ro