Electromiografia EMG- Știați că

Electromiografia EMG – Știați că?

Articol Radiologie / Imagistică

Știați că?

– Electromiografia EMG reprezintă modalitatea de examinare a sistemului nervos periferic și a sistemului muscular, fiind folosită pentru a ajuta la diagnosticul afecțiunilor neuromusculare?

– Examenul detectării activităţii musculare constă în înregistrarea activităţii electrice spontane a unui muşchi, mai întâi în repaus, apoi în cursul unei mişcări voluntare, cu ajutorul unui electrod (ac) introdus în muşchi şi legat la un aparat care furnizează pe un ecran şi pe hârtie un grafic?

– Electromiografia se recomandă atunci când medicul suspicionează o afectare a sistemului nervos periferic sau a mușchiului sau afectare a joncțiunii neuro musculare?

– Examinarea EMG durează, de obicei, între 30 si 90 de minute?

– Disconfortul provocat în timpul examinarii EMG este perceput de majoritatea pacienților ca fiind mic și nu justifică riscurile anestezice?

– Electromiografia nu prezintă riscuri majore? Este posibil să resimțiți timp de câteva zile o ușoară durere la nivelul mușchilor care au fost testați.

Centrele noastre din Sibiu, Brașov și Făgăraș, pun la dispoziție pacienților posibilitatea efectuării investigațiilor de Electromiografie EMG, în sistem privat, prin aparate performante, timp scurt de așteptare, investigare și rezultate precise.

Pentru informații, tarife și programări:
www.rmn-diagnostica.ro / contact@rmn-diagnostica.ro/ https://www.facebook.com/RMNDiagnostica/