Rezonanța magnetică RMN - RMN DIANOSTICA Sibiu, Brasov, Cluj

Rezonanța magnetică RMN- Știați că?

Articol Radiologie / Imagistică

Știați că?

– Scanarea IRM (Imagistică prin Rezonanţă Magnetică) sau RMN-ul (rezonanţa magnetică nucleară) nu este dureroasă şi nu presupune folosirea razelor X, ci folosirea câmpului magnetic puternic, a undelor radio şi a unui computer pentru a produce imagini ale structurilor corpului?

– Această procedură poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, fără a exista riscul de iradiere?

– Printr-o examinare RMN pentru întregul corp, se obţin imagini foarte detaliate, astfel încât, de multe ori, se pot observa lucruri care nu sunt evidenţiate radiologic sau prin alte teste, cum ar fi o ecografie?

– În prezent, examinarea RMN este o metodă de neînlocuit în evaluarea tumorilor maligne de os şi de ţesut moale pentru că dă posibilitatea medicului să obţină date de mare rezoluţie în 3 planuri diferite asupra localizării şi dimensiunii tumorii, cât şi asupra proximităţii faţă de structuri critice pentru vase de sânge sau nervi?

– Nu toţi pacienţii pot beneficia de această investigaţie. De exemplu, cei care au stimulatoare cardiace, implanturi metalice sau dispozitive protetice nu pot fi scanaţi, pentru că magnetul deteriorează funcţionalitatea acestor dispozitive?

– Primul aparat de rezonanţa magnetică a fost folosit în lume în 1980 şi de atunci până astăzi, milioane de oameni au apelat la această investigaţie extrem de sigură?

Centrele noastre din Sibiu si Brașov, pun la dispoziție pacienților posibilitatea efectuării investigațiilor de rezonanță magnetică RMN, atât în contract CAS, cât și în sistem privat, prin aparate performante, timp scurt de așteptare, investigare precisă și interpretarea imaginilor de către medici specialiști de radiologie și imagistică medicală cu pregătire temeinică în domeniu.

Pentru informații, tarife și programări:
www.rmn-diagnostica.ro / contact@rmn-diagnostica.ro/ https://www.facebook.com/RMNDiagnostica/