Ecografia Doppler- Știați că?

Articol Ecografie

Știați că?

– Ecografia Doppler vasculară/arterială este un test noninvaziv folosit pentru a estima fluxul de sânge din arterele și venele corpului? Această investigație ne ajută să măsurăm fluxul de sânge, adică direcția, viteza și volumul cu care acesta circulă prin artere, respectiv vene. Această procedură poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, fără a exista riscul de iradiere.

– Ecografia Doppler poate detecta cu ușurință trombii – cheaguri de sânge, produsul final al coagulării sângelui în procesul de hemostază – care îți pot pune viața în pericol, împiedicând circulația?

– În neurologie, ecografia Doppler se poate folosi pentru examinarea arterelor cervicale, adică artera carotidă internă, externă, comună și vertebrală și pentru depistarea unor afecțiuni precum stenoza, tromboza sau ateroscleroza? Larg răspândită este și examinarea vaselor intracerebrale – Dopplerul transcranian.

– În obstetrică, ecografia Doppler se utilizează mai degrabă în cel de-al treilea trimestru de sarcină, când organele fătului sunt suficient de dezvoltate pentru a permite aprecierea stării sistemului circulator?

– Această investigație, pentru majoritatea, nu presupune o pregătire specială? Pacientul se va putea hrăni și hidrata în mod normal, și înainte de investigație și după aceasta.

– Excepție fac fumătorii, care, la sfatul medicului, vor trebui să nu fumeze cu câteva ore înainte de ecografie? Fumatul cauzează subțierea vaselor de sânge și poate afecta rezultatele testului.

Centrele noastre din Sibiu, Brașov și Făgăraș, pun la dispoziție pacienților posibilitatea efectuării investigațiilor de ecografie Doppler, în sistem privat, prin aparate performante, timp scurt de așteptare, investigare precisă și rezultate concludente.

Pentru informații, tarife și programări:
www.rmn-diagnostica.ro / contact@rmn-diagnostica.ro/ https://www.facebook.com/RMNDiagnostica/