Ecografia generală/ clasică- Știați că?

Articol Ecografie

Știați că?

– Ecografia este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor?

– Ecografia este metoda clasică prin care vizualizăm, în general, abdomenul, tiroida, sânul, inima?

– La ora actuală, ecografia este principala metodă de screening în medicină? Pe lângă ecografia clasică s-au mai dezvoltat metode conexe care cresc acurateţea diagnosticului, cum ar fi Doppler, elastografie şi ecografie cu agent de contrast (CEUS).

– Ecografia ne poate da detalii despre organele interne, dar şi despre sân, testicule, vase de sânge, noduli la nivelul pielii? De menţionat un tip de ecografie care s-a dezvoltat foarte mult, cea din sarcină (3D, 4D).

– Acest tip de examinare oferă multe avantaje, precum: rapiditatea obținerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitată ca număr de examinari și timp, obținerea de planuri multiple și diferite de examinare ale aceluiași organ, preț de cost și întreținere redus?

– Pentru ecografia abdominală sau pelvină trebuie să nu mâncăm nimic cu minimum 4 ore înaintea efectuării ei? De aceea, e mai bine să o facem dimineaţa, pe nemâncate, şi să reţinem urina (regiunea pelvină).

– Timpul alocat fiecarui tip de ecografie diferă în funcție de organul examinat, de cel care conduce investigația, precum și de pacient, atât din punct de vedere al constituției, cât și din punct de vedere al modificărilor descoperite? În general, timpul stabilit este de 30 de minute pentru o examinare.

Centrele noastre din Sibiu, Brașov și Făgăraș, pun la dispoziție pacienților posibilitatea efectuării investigațiilor de ecografie generală/clasică, în sistem privat, prin aparate performante, timp scurt de așteptare, investigare precisă și rezultate concludente.

Pentru informații, tarife și programări:
www.rmn-diagnostica.ro / contact@rmn-diagnostica.ro/ https://www.facebook.com/RMNDiagnostica/