Despre Cristian Mihăescu, kinetoterapeut RMN Diagnostica Brașov

Articol Kinetoterapie

1. Domnule Doctor (să lărmurim această titulatură, în cazul dumneavoastră), să facem cunostinţă. Spuneţi-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Cel mai greu lucru este să vorbesc despre mine. Și totuși, aș începe cu: sunt om, soț, viitor tătic și am meseria de fizioterapeut cu specializarea în Kinetoterapie. Sunt licențiat ca Asistent medical generalist (în 2004 am profesat 12 ani ca asistent medical de Bloc Operator ), Psiholog (în 2009) și kinetoterapie și motricitate specială (in 2017). În concluzie, nu sunt medic și nici nu doresc să mă asociez cu o titulaturã care nu-mi aparține.

2. Când si de ce aţi ales această meserie ?

Când am ales această meserie? În anul 2014 cred că m-a lovit o criză de personalitate, nu mai știam cine sunt și dacă ce fac este menirea mea. Lucram ca asistent medical în secția Bloc Operator la un spital de copii din București, simțeam că mă plafonez și mă gândeam cu groază că mai am 30 de ani până la pensie. Ca tânăr de 33 de ani să te gândesti la pensie și cum să scapi de sistem este groaznic. Am spus că trebuie să fac o schimbare în meseria pe care o aveam. Am stat și m-am gândit ce știu să fac sau ce am făcut până acum: în tinerețe, am fost sportiv de performanță cu mai multe medalii câstigate și, apoi, trebuia să o leg cu experiența în  medicină pe care o aveam dobândită în cei 12 ani de bloc operator și urgențe. Așa a apărut ideea de kinetoterapie.

3. Ce înseamnă să fii kinetoterapeut în România anului 2019 ?

Să fii Kinetoterapeut în România anului 2019 din punctul meu de vedere înseamnă să spargi tiparele și ideile preconcepute despre recuperare. Eu încerc să mă ridic pe cât posibil la nivelul celor din afara țării, din această cauză fac tot felul de cursuri de specialitate. Niciodată nu pot spune că știu tot, dar încerc să învăț cât mai multe și în mod continuu.

4. Ce v-a impresionat cel mai tare în cariera dumneavoastră de până acum? 

În urmă cu mai bine de 3 luni, după o zi istovitoare care m-a epuizat, când mă pregăteam să plec acasă, am fost anunțat de fetele de la recepție că am primit un colet. Nu așteptam niciunul în ziua respectivă. Intrigat de colet, am căutat destinatarul, nu era scris pe colet. Nu mai înțelegeam nimic. Când am deschis coletul și am citit, mai aveam puțin și izbucneam în plâns de fericire, era, de fapt,o diplomă de mulțumire din partea pacienților. În drumul spre casă am fost numai un zâmbet. Este genul de fericire pe care nu o poți cumpăra cu bani, aveam senzația că râde sufletul în mine de bucurie. Îmi place să cred că această diplomă nesemnată îmi este înmânată de toți pacienții pe care i-am avut și pe care îi voi avea de acum înainte. Și vreau să le mulțumesc pe această cale, din tot sufletul. Mulțumesc!

5. Ce gânduri ați transmite pacienților dumneavoastră ?

Vă mulțumesc că v-am cunoscut și că ați avut/ aveți încredere deplină în mine și sper că sunteți mulțumiți de colaborarea noastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă aibă în pază, în fiecare zi!

Cristian Mihăescu, kinetoterapeut, acordă consultații și terapii de specialitate, în cadrul policlinicii RMN Diagnostica Brașov.

Pentru informații și programări:

BRAȘOV   
Hermann Oberth nr. 8 (zona Uranus)
0368 005 773 // 0765 112 402

www.rmn-diagnostica.ro
ambulator@rmn-diagnostica.ro