Servicii de poligrafie respiratorie la RMN Diagnostica Brașov

Servicii de poligrafie respiratorie la RMN Diagnostica Brașov

Articol Cardiologie, Medicină internă, ORL, Pneumologie

Diagnosticarea la timp și tratarea formelor severe de apnee în somn este foarte importantă pentru prevenirea complicațiilor cardiovasculare, metabolice și a accidentelor rutiere prin adormire la volan.

Pacienții care suferă de probleme respiratorii în timpul somnului pot beneficia de investigații și tratamente, special gândite pentru ei, în cadrul centrului medical RMN Diagnostica Brașov.

Poligrafia cardio-respiratorie este o investigație care se poate efectua ambulator, în care pacientul doarme cu un dispozitiv care înregistrează simultan fluxul aerian nazalnivelul oxigenului în sângepoziția corpului și mișcările toraco-abdominale și sforăitul. Prin analiza informațiilor obținute se poate preciza existența, severitatea și tipul apneilor și hipopneilor și se poate stabili planul de tratament.

Centrul nostru are în dotare un aparat de cea mai nouă tehnologie, poligraful Philips Alice PDx. Acesta este destinat screeningului, urmăririi și evaluării diagnostice, fiind folosit în studiul polisomnografiei tulburărilor de somn. Cu dispozitivul Alice PDx se poate monitoriza somnul fiecărui pacient, respirațiile din timpul somnului, fluxul de aer la nivelul gurii și al nasului, mișcările toracice și abdominale, fluxul de oxigen și pulsul periferic.

Pe lângă toate acestea, poligraful are indicații și în sfera afecțiunilor neurologice, fiind dotat cu 4 canale Neuro (EEG sau EOG) și 3 diferențiale EMG. Vă reamintim că suntem în continuă dezvoltare pe partea de explorări funcționale, în clinica noastră, pacienții putând beneficia de Electromiografie EMG și, în curând, de Electroencefalogramă EEG.

Pentru a diagnostica Sindromul de Apnee în Somn (SAS), înregistrarea se realizează în timpul somnului, pe parcursul unei nopți, la domiciliul pacientului.

La RMN Diagnostica Brașov, prin poligrafie, diagnosticul poate fi pus în cabinetele de Pneumologie, ORL, Cardiologie și Medicină Internă.

RMN Diagnostica Brașov⠀
Str. Hermann Oberth, Nr. 8, Brașov
0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro