Dr. Liliana Ermacov - medic specialist ORL SIbiu RMN Diagnostica

Primăvara și rinita alergică

Articol ORL

Dacă odată cu venirea primăverii ați observat că a apărut și senzația de nas înfundat (obstrucția nazală), secreția nazală abundentă (rinorea), strănutul, senzația de usturime sau uscăciune la nivelul nasului, dureri de cap (cefalee), s-ar putea să suferiți de rinită alergică. Aceasta este o problemă de sănătate frecventă ce afectează aproape 1/3 din populație, sezonier sau permanent, influențând profund calitatea vieții.

Rinita alergică reprezintă o reacție patologică a mucoasei nazale după expunerea la diverși alergeni: praf, polen, animale de companie, plante de casă, produse cosmetice, insecte, acarieni, etc.

Fiecare pacient care se confruntă cu obstrucție nazală, rinoree, strănut prelungit, senzație de usturime sau uscăciune la nivelul mucoasei nazale, trebuie să beneficieze de Consult ORL și de un examen minuțios al cavității nazale, prin rinoscopie și endoscopie nazală. Acesta trebuie completat cu testele specifice pentru alergeni.

Tratamentul vizează un management multifactorial, atât medicamentos, orientat spre ameliorarea simptomelor, cât și prin evitarea alergenilor pentru îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Pentru un consult de specialitate, programează-te la doamna doctor Liliana Ermacov, medic specialist ORL în cadrul centrului medical RMN Diagnostica Sibiu.

Pacienții ne găsesc în Sibiu, strada Someșului numărul 19
Telefon: 0269 243 121 // 0269 243 135
www.rmn-diagnostica.ro // sibiu@rmn-diagnostica.ro