RMN-ul pelvin cu protocol de endometrioză

Articol Radiologie / Imagistică

Endometrioza este o boală cronică, benignă, de care suferă circa 10% – 15% din femeile aflate la vârsta de reproducere. Pentru foarte multe femei această boală reprezintă un factor major de stres psihic și fizic.

Endometrioza este cea mai frecventă cauză a infertilității, deoarece poate cauza chisturi ovariene, precum și aderența sau obturația trompelor uterine.

Pe lângă consultul specializat și ecografia transvaginală, RMN-ul cu protocol pentru endometrioză este una dintre celelalte investigații importante în această afecțiune.

Acest tip de investigație se face la indicația medicului ginecolog care va recomanda un RMN pelvin cu protocol pentru endometrioză, metodă care vizualizează focare endometriozice cu anumite localizări, care sunt dificil de identificat altfel. Este important ca pacienta să nu mănânce cu 5-6 ore înainte de investigație pentu a limita mișcările peristaltice intestinale și să golească vezica urinară înainte de a intra în sala de investigație. Examinarea este neinvazivă, neiradiantă, nedureroasă, fiind o tehnică de obținere a imaginilor organelor în mai multe planuri, cu rezoluție crescută.

RMN-ul va identifica din timp endometrioza și îi va permite medicului ginecolog să ofere un tratament care să trateze afecțiunea, înainte de a se ajunge la intervenție chirurgicală. Tratamentul va ajuta pacienta să devină fertilă.

Examinarea RMN pelvin cu protocol pentru depistarea cancerului ovarian este investigația de primă mână pentru identificarea precisă a extensitivității maselor tumorale de la nivelul ovarelor sau a formațiunilor chistice.

Pentru programări RMN pelvin cu protocol de endometrioză

RMN Diagnostica Brașov – policlinică și centru de imagistică medicală

Str. Hermann Oberth, Nr. 8, Brașov
0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro