RMN musculo-scheletal RMN Diagnostica Brasov

RMN musculo-scheletal

Articol Radiologie / Imagistică

Imagistica prin Rezonanță Magnetică Nucleară (IRM sau RMN) este efectuată la sugestia medicului specialist pentru că această metodă îi oferă detalii referitoare la imagini ale țesuturilor moi din organism, dar și ale oaselor.

RMN-ul segmentelor musculo-scheletale reprezintă o investigație imagistică complementară ce aduce informații suplimentare de mare precizie asupra afecțiunilor aparatului locomotor. Această investigație este recomandată după ce pacientul a realizat deja investigații precum consultul clinic, radiografii osoase și/sau ecografie musculo-scheletală, care să stabilească un diagnostic prezumtiv.

Afecțiunile musculo-scheletale evaluate prin RMN musculo-scheletal se împart în patologii traumatice, cum ar fi traumele accidentale care produc injurii la nivelul tendoanelor, ligamentelor, mușchilor, osului și cartilajului articular, și nontraumatice, care include leziuni articulare din artroze, anomalii ale coloanei vertebrale, tumori osoase sau care implică țesuturile moi din jurul articulațiilor, malformații congenitale.

RMN-ul dedicat segmentelor musculo-scheletale generează imagini detaliate ale zonei de interes și este util atât în diagnosticarea sigură și timpurie, cât și în fază preoperatorie, pentru a îndruma intervenția chirurgicală. De asemenea, RMN-ul musculo-scheletal este eficient și în monitorizarea postoperatorie, monitorizarea și evaluarea implanturilor și afecțiunilor asociate.

Programări Rezonanță Magnetică (RMN) Brașov

RMN Diagnostica Brașov

Strada Hermann Oberth nr.8 (zona Piața Astra)
0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro