Mâna și recuperarea mâinii RMN Diagnostica Brasov

Mâna și recuperarea mâinii

Articol Kinetoterapie

Importanța senzorială și motorie a mâinilor, pentru viața socială și profesională a omului este considerabilă.

Tandemul „creier-mână” organ de execuție, permite actul complex al prehensiunii și, în plus, ca organ de informare, degetele sunt un adevărat receptor senzorial care permit omului să palpeze organele din jur și să interpreteze informațiile vizuale. Suprafața enormă din cortexul cerebral, care controlează această activitate este o dovadă a complexității acestui adevărat „organ”.

Mâna reprezintă cel mai complicat  segment de membru din organism, atât structura, cât și funcția sa fiind adaptate complexității activității umane. Mâna nu este doar organul prehensiunii (pentru prizele globale sau pentru cele de finețe) și a celei mai importante  sensibilități discriminative, ci este în același timp, organul sensibilității umane și a expresivității. În fond, tot restul membrului superior, umăr, braț, antebraț, pumn nu au decât rolul de a pune mâna în poziția cea mai favorabilă pentru o acțiune determinantă.

Tipurile lezionale ale traumatismelor mâinii sunt: plăgi, contuzii, luxații, fracturi care pot interesa toate structurile anatomice: pielea, ligamentele,  mușchii, tendoanele, articulațiile,  vasele și nervii. De aceea, recuperarea mâinii este vitală pentru ca pacientul să poată să își reia activitățile cotidiene și pentru ca munca medicului chirurg să nu fie în zadar.

La RMN Diagnostica Brașov, Daniela Czelny, kinetoterapeut, folosește tehnici cu rezultate foarte bune în terapia și recuperarea traumatismelor mâinii.

RMN Diagnostica Brașov

Strada Hermann Oberth nr.8 (zona Piața Astra)
0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro