Pregătirea pentru investigații RMN

Articol Radiologie / Imagistică

RMN-ul este o procedură sigură și non-invazivă, dar necesită o pregătire adecvată pentru a obține rezultate precise.

Iată ce trebuie să știți înainte de a face o investigație RMN:

– Informații medicale relevante: Asigurați-vă că furnizați informații medicale complete și precise despre afecțiunile medicale anterioare, alergiile, intervențiile chirurgicale anterioare și medicamentele pe care le luați. Aceste informații pot fi esențiale pentru interpretarea corectă a imaginilor RMN.

– Alimentație și lichide: În funcție de tipul de investigație RMN, vi se poate cere să nu mâncați sau să beți pentru un anumit interval de timp înainte de procedură. Respectarea acestor indicații este esențială pentru rezultatele precise ale RMN-ului.

-Metal și dispozitive medicale: RMN-ul implică utilizarea unui câmp magnetic puternic, astfel încât este important să informați personalul medical cu privire la orice obiecte metalice din corpul dumneavoastră, cum ar fi protezele, implanturile sau fragmentele metalice. Aceste obiecte pot interfera cu procedura RMN și trebuie luate în considerare în planificarea investigației.

– Claustrofobie: Dacă suferiți de claustrofobie sau vă este teamă de spațiile închise, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră în avans. Acesta poate lua în considerare administrarea unui sedativ sau pot sugera alternative, cum ar fi CT-ul.

– Alergii și contraindicații: Informați personalul medical despre orice alergii pe care le aveți, în special la substanțele de contrast utilizate în RMN. De asemenea, discutați cu tehnicienii noștri, despre contraindicații sau efecte secundare posibile.

În general, respectarea acestor recomandări și comunicarea deschisă cu echipa noastră medicală vă va ajuta să vă pregătiți corect pentru o investigație RMN și să obțineți rezultate precise și utile pentru diagnosticare și tratament.

Brașov | Făgăraș
0368 990

Sibiu
0269 243 121