Interviu Dr. Erica Vulcan, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice la RMN Diagnostica Brașov

Interviu Dr. Erica Vulcan, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la RMN Diagnostica Brașov

Articol Diabet, nutriție și boli metabolice

1. Doamna doctor, să facem cunoștință- să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Dr. Erica Vulcan, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am absolvit Facultatea de Medicină Generală a Universității Transilvania Brașov. Perioada de rezidențiat s-a desfășurat în cadrul Institutului Național de Diabet “Prof.Dr. N.C. Paulescu” din București și în cadrul secției de diabet a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Începutul activității de medic specialist a avut loc într-un centru de sănătate și medicină preventivă.

2. Când și de ce ați ales această meserie/ specializarea?

Thomas Edison spunea că “Doctorul viitorului nu va oferi medicamente, ci va determina pacientul să se intereseze de îngrijirea acestui organism uman prin alimentație, de cauzele bolilor și de prevenirea lor.” Medicina preventivă sau medicina stilului de viață sănătos este o ramură în curs de dezvoltare a medicinii moderne. În prezent este cunoscut faptul că un stil de viață sănătos este important nu doar în prevenirea bolilor cronice, ci reprezintă și un mijloc de tratament al bolilor cronice moderne. Mai mult, există cazuri în care este posibilă obținerea reversiei printr-un stil de viață sănătos. Fiind pasionată de medicina preventivă, am ales specializarea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, un domeniu în care un stil de viață sănătos poate fi aplicat cu succes atât în prevenție cât și în terapie.

3. Ce v-a impesionat cel mai tare în cariera dumneavoastră de până acum?

Cel mai mult m-au impresionat cazurile pacienților în care anumite analize medicale s-au ameliorat semnificativ sau chiar au revenit în parametrii normali în urma unor modificări simple și perseverente asupra stilului de viață.

4. Ce gânduri ați dori să transmiteți pacienților dumneavoastră?

Încurajez pacienții să fie deschiși la schimbare și să persevereze în formarea de obiceiuri sănătoase, în toate aspectele vieții, indiferent de vârsta pe care o au.

Doamna doctor Erica Vulcan, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, acordă consultații de specialitate, în contract CAS, la centrul RMN Diagnostica Brașov.

Strada Hermann Oberth nr.8 (zona Uranus)
Telefon 0368 005 773/ 0765 112 402
ambulator@rmn-diagnostica.ro
www.rmn-diagnostica.ro