În dialog cu dr. Ioana Stroe, medic specialist endocrinologie la RMN Diagnostica Brașov

Articol Endocrinologie

1. Doamna doctor, să facem cunoștință- să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Mă numesc Ioana Stroe, sunt medic specialist endocrinolog și am absolvit Facultatea de Medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
În același centru universitar am continuat studiul ca rezidentă în Clinica de Endocrinologie.

2. Când și de ce ați ales această meserie/ specializarea?

În ultimii ani de facultate am hotărât că endocrinologia este specializarea pe care doresc să o urmez, deoarece este un domeniu aflat într-o continuă dezvoltare, cu o patologie vastă, ce necesită cercetare continuă și tratamente noi.

3. Ce înseamnă să fii medic în România lui 2019?

Consider că a fi medic în România anului 2019 reprezintă muncă, perseverență și răbdare, uneori scarificii pentru a obține cel mai bun rezultat în tratament și a oferi pacientului calitatea vieții și bucuria pe care le avea înaintea instalării afecțiunii. Din prisma endocrinologului este o provocare fiindcă adesea tratează pacienți cu afecțiuni cronice, diagnosticați uneori tardiv și care necesită tratamente complexe și multă dedicare și suport atât din partea echipei medicale, cât și a familiei. Însă pot spune cu bucurie că endocrinologia este unul din domeniile în care în prezent mijloacele de tratament ameliorează calitatea vieții majorității pacienților.

4. Ce v-a impesionat cel mai tare în cariera dumneavoastră de până acum?

Cel mai mult m-a impresionat amalgamul de speranță, optimism și suferință întâlnit la pacienții cu boli incurabile, cu tumori maligne în stadii avansate, situație care mi se pare constructivă în a aprecia sănătatea la adevărata ei valoare și a aprecia și munca, eforturile medicului depuse pentru a ajuta și alina durerea.

5. Ce gânduri ați dori să transmiteți pacienților dumneavoastră?

Oamenilor le doresc să găsească armonie si bucurie în viața lor, să urmeze un stil de viață sanogen, astfel încât să se bucure cât mai mult de sănătate, iar dacă apare vreo afecțiune, să respecte recomandările medicilor care îi îngrijesc.

Doamna doctor Ioana Stroe, medic specialist, acordă consultații de specialitate endocrinologie, la clinica RMN Diagnostica Brașov, în contract CAS.

BRAȘOV
Strada Hermann Oberth nr.8 (zona Uranus)
Telefon 0368 005 773/ 0765 112 402
ambulator@rmn-diagnostica.ro
www.rmn-diagnostica.ro