Dr. Rodica Urs RMN Diagnostica Brasov

Folosim sau nu bețisoarele de urechi?

Articol ORL

Cei mai mulți pacienți ce trec pragul cabinetului de ORL, folosesc bețisoarele pentru a-și curăța urechile de acumulările de ceară.
În mod fiziologic, urechea are proprietatea de autocurățare, iar la unele persoane acest mecanism este depășit.

Dopul cerumen este o acumulare de cerumen în conductul auditiv extern, fiind determinată de o hipersecreție ceruminoasă sau de existența unui conduct sinuos, îngust, fapt ce determină stagnarea secreției.

Cei mai mulți pacienți folosesc, în mod incorect și constant bețișoarele pentru a-și curăța urechile de ceară, dar nu fac altceva decât să împingă cerumenul către timpan.

În timp, acest lucru duce la hipoacuzie (scăderea auzului), uneori atalgie, chiar tinitus (acufene). În plus, folosirea incorectă a bețișoarelor poate produce diverse leziuni asupra conductului auditiv extern, determinând, uneori și infecții (otite externe).

În aceste cazuri se recomandă un consult ORL pentru toaletarea urechii cu mare atenție, într-un cabinet de specialitate.

O astfel de procedură poate fi făcută la RMN Diagnostica Brașov, în cabinetul doamnei doctor Rodica Urs, medic specialist ORL.

RMN Diagnostica Brașov⠀
Str. Hermann Oberth, Nr. 8, Brașov
0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro