Cum se face un RMN? rmn diagnostica

Cum se face un RMN?

Articol Radiologie / Imagistică

Inainte de investigatie, medicul si asistenta va vor face instructajul. O sa vi se arate camera si aparatul in care veti fi introdus, o sa fiti informat despre zgomotul special pe care acesta il emite. Veti completa un chestionar referitor la istoricul medical: veti fi intrebat de ce boli suferiti, daca purtati sau nu o proteza auditiva, un sterilet ori alte dispozitive medicale si veti semna un document, prin care va veti declara acordul asupra investigatiei.

Apoi, veti fi condus intr-o camera (vestiarul), unde veti lasa o parte din haine si telefonul mobil, care s-ar putea defecta in timpul investigatiei. Pacientul va intra in sala de examinare fara bijuterii, ceasuri, carduri bancare, aparate auditive – acestea se pot deteriora din cauza campului magnetic puternic sau pot interfera cu acesta.

Puteti comunica printr-o statie cu personalul care sta in camera de comanda. Sunteti monitorizat permanent, atat pe camera video, cat si parametrii vitali. Veti primi in mana o pompita, pe care o puteti strange, daca doriti ca investigatia sa fie intrerupta. Pentru cei mai tematori exista inclusiv varianta ca o ruda sau un prieten sa stea impreuna cu ei in camera, pe parcursul examinarii.

In timpul investigatiei, aparatul este zgomotos. Pentru a va bucura de un comfort, va putem oferi casti, care atenueaza zgomotul, puteti asculta muzica de radio, sau chiar muzica adusa de dumneavoastra pe CD.

Investigatia este compusa din mai multe etape. in functie de protocolul care trebuie efectuat, se vor face secvente in toate cele trei planuri, care dureaza intre 15 secunde si 5 minute pe secventa. Timpul investigatiei nu este unul standard. Fiecare pacient este investigat individual, iar protocolul este adaptat, in functie de segmental investigat. Orice secventa in plus nu este taxata, este insa importanta pentru un diagnostic corect si complet. De aceea, dorim sa ne acordati intelegerea dumneavoastra, atunci cand investigatia depaseste timpul dumneavoastra disponibil.