Cine este neurologul pediatru - doctor Adriana Albeanu medic primar neurologie pediatrică

Cine este neurologul pediatru?

Articol Neurologie

Atunci când copilul suferă de o afecțiune ce implică sistemul nervos central, medicul neurolog pediatru dispune de training-ul specializat și experiența necesară pentru a trata acest copil. Exemple de astfel de afecțiuni sunt: durerea de cap, întârzierea în dezvoltarea limbajului, criza epileptică, hipotonia.

Neurologul pediatru oferă cea mai bună îngrijire a copilului din punct de vedere neurologic, de la naștere până la adolescență.

Neurologul pediatru combină experiența sa în diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului nervos central (creier, măduva spinării, nervi, mușchi) cu înțelegerea contextului medical general al copilului și al nevoilor speciale pe care le au, atât copilul, cât și familia sa.

Adesea, neurologul pediatru lucrează în echipă cu medicul de familie, pediatrul și cu medici cu alte specialități (chirurgi, neurochirurgi, ortopezi), dar și kinetoterapeuți, psihologi, logopezi, când este vorba de copii cu afecțiuni complexe, ce necesită o abordare multidisciplinară (paralizia cerebrală, epilepsia, malformațiile cerebrale).

Ce tipuri de servicii poate oferi un neurolog pediatru?

Adesea, neurologul pediatru diagnostichează și tratează următoarele afecțiuni:

  • Întârzierea în dezvoltarea neuropsihomotorie, inclusiv întârzierea în dezvoltarea limbajului, tulburarea de coordonare;
  • Convulsiile neonatale, convulsiile febrile și epilepsia;
  • Hipotonia inclusiv paralizia cerebrală, distonia musculară, bolile neuromusculare;
  • Cefaleea de diverse cauze, inclusiv migrena;
  • Întârzierea mintală;
  • Hidrocefalia;
  • Aspectele medicale ale traumatismelor cranio-cerebrale și ale tumorilor cerebrale;
  • Tulburările de învățare, tulburările de somn.

Doamna doctor Adriana Albeanu, medic primar neurologie pediatrică, doctor în științe medicale, acordă consultații de specialitate, în centrul nostru de la Brașov, în sistem cu plată și în baza asigurărilor de sănătate private.

Pacienții ne găsesc pe strada Hermann Oberth nr.8, în apropierea Pieței Astra.
Telefon: 0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro