Alexandru Bica, director adjunct R.M.N Diagnostica: Invităm medicii sibieni să se alăture echipei RMN Diagnostica

Alexandru Bica, director adjunct R.M.N Diagnostica: Invităm medicii sibieni să se alăture echipei noastre

Articol RMN

Clinica RMN Diagnostica se află pe piața medicală sibiană de 10 ani, timp în care serviciile oferite au fost centrate pe imagistica medicală. De curând, în cadrul centrului a fost deschisă și o policlinică, unde sibienii pot primi consultații în domeniile neurochirurgie, neurologie, fizioterapie și recuperare medicală, ortopedie și traumatologie. Cine sunt medicii care formează echipa RMN Diagnostica, dar și ce planuri de viitor are conducerea clinicii, ne spune Alexandru Bica, director adjunct.

Clinica RMN Diagnostica este în Sibiu de un deceniu.

 

Ce v-a asigurat succesul pe piața medicală sibiană?

Seriozitatea, munca în echipă și devotamentul față de meserie. Împreună cu domnul dr. Alexandru Bozan (foto),

administratorul centrului, am format o echipă de oameni frumosi, care zi de zi au lăsat problemele lor acasă și s-au dăruit studiului si pacienților. Prin această cale țin să mulțumesc atât medicilor, cât și asistentelor, pentru munca și devotamentul oferit.

Care sunt serviciile oferite populaţiei de RMN Diagnostica?

RMN Diagnostica a început activitatea ca centru de imagistică medicală, însă în ultima vreme ne-am diversificat activitatea şi dorim să extindem gama serviciilor. În momentul de faţă, în centrul nostru puteţi efectua investigaţii IRM de orice tip datorită celui mai nou aparat de imagistică medicală instalat în Sibiu, dar şi ecografie, electromiografie şi consultaţii de specialitate. Ne bucurăm de colaborările frumoase pe care le-am creat în tot acest timp, în urma cărora ne-am putut diversifica activitatea. Astfel, punem la dispoziţia pacienţilor noştri consultaţii de neurochirurgie, neurologie, ortopedie, fizioterapie, interne, reumatologie şi suntem deschişi la noi colaborări pentru a putea oferi sibienilor, şi nu numai, servicii medicale complete.

Cât de performantă este aparatura cu care realizaţi investigaţiile în cadrul clinicii dumneavoastră, cât de elocvente sunt rezultatele pentru stabilirea diagnosticului final?

Aparatura pe care o deţinem este de ultima generaţie, avem cele mai noi softuri în domeniu şi cu toate acestea, mie, personal, îmi place să spun că un aparat nu poate lucra singur. Deci partea umană este cel mai important aspect. Tocmai din acest motiv am investit şi continuăm să investim în echipă.

Ce specializări au medicii cu care colaboraţi şi câte cadre medicale fac parte din echipa RMN Diagnostica ?

Avem 7 medici de radiologie şi imagistică medicală, medici cu vastă experienţă în domeniu, recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional, dar şi medici care s-au format alături de noi, care au învăţat şi au pus pasiune, muncă, devotament pentru meseria îmbrăţişată.

 • DR. DAN ANDREEA ALINA – MEDIC PRIMAR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
 • DR. GRAŢIAN BOTIŞ – MEDIC PRIMAR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
 • DR. FLORIN GROSU – MEDIC PRIMAR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
 • DR. FLORIN PETROVICI – MEDIC PRIMAR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
 • DR. DELIA BAN – MEDIC SPECIALIST RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
 • DR. MIHAELA RĂCHERIU – MEDIC PRIMAR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
 • DR. MARIA CÂRSTEA – MEDIC PRIMAR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ

Pacienţii dumneavoastră pot beneficia de interpretarea rezultatelor chiar în cadrul clinicii?

Toţi pacienţi beneficiază de rezultat, într-un timp foarte scurt. Acest lucru ne-a deosebit mereu de alte centre de profil din ţară.

Din acest an, în cadrul RMN Diagnostica a fost deschisă şi o policlinică. Pentru ce afecţiuni vor fi asigurate consultaţii?

În momentul de faţă oferim consultaţii de:

 • Neurochirgie – DR. VICENŢIU MIRCEA SACELEANU – MEDIC PRIMAR NEUROCHIRURG
 • Neurologie – DR. CIPRIAN ILIE ROCIU – MEDIC SPECIALIST NEUROLOG
 • DR. BIANCA MOSCU – MEDIC PRIMAR NEUROLOG
 • DR. LIIANA PRODAN- MEDIC SPECIALIST NEUROLOGIE ŞI PSIHIATRIE
 • DR. IULI A LISAN – MEDIC PRIMAR NEUROLOG
 • Fizioterapie şi recuperare medicală- DR. DANIEL LUCA – MEDIC PRIMAR FIZIOTEAPIE ŞI RECUPERARE MEDICALĂ
 • Ortopedie- DR. IULIA IHORA – MEDIC SPECIALIST ORTOPEDIE ŞI TRAUMATOLOGIE
 • DR. COSMIN MOHOR – MEDIC SPECIALIST ORTOPEDIE ŞI TRAUMATOLOGIE

Ce planuri de dezvoltare a companiei aveţi pentru viitor?

Ne dorim să exintem partea de policlinică, aducând noi specialităţi în cadrul clinicii, suntem deschişi la noi colaborări, invităm medicii sibieni să se alăture echipei noastre, pentru a dezvolta un centru medical cu şi pentru sibieni. Ne dorim, datorită colaborării şi îndrumării doamnelor doctor Mihaela Racheriu şi Maria Cârstea, medici primari de radiologie şi imagistică medicală, să dezvoltăm un centru de senologie în cadrul clinicii noastre, unde să putem oferi toate investigaţiile necesare şi un diagnostic corect şi rapid.
Ne bucurăm de o mare deschidere şi la Braşov, unde în urmă cu trei ani am deschis un al doilea centru de imagistică medicală şi ne dorim ca până la finalul anului să deschidem cel de-al treilea centru medical.