consultatii diabet brasov

Ziua Mondială a Diabetului Brasov

Articol Diabet, nutriție și boli metabolice

14 noiembrie este Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului (World Diabetes Day), un bun prilej de a ne reaminti că această afecţiune este o problemă de sănătate publică majoră. În țara noastră există aproximativ 2 milioane de persoane cu diabet zaharat.
„De Ziua Mondială a Diabetului tema pentru anii 2018 și 2019 este “Familia și Diabetul” și se dorește creșterea gradului de conștientizare pe care îl are diabetul asupra familiei și a rolului acesteia în educația privind diabetul, managementul, îngrijirea și prevenirea diabetului zaharat.

Conform Federației Internaționale a Diabetului la ora actuală, la nivel mondial, trăiesc peste 425 milioane de persoane cu diabet zaharat. Se estimează că, până în anul 2045 numărul acesta va crește la 629 milioane.Cele mai multe dintre cazurile de diabet zaharat sunt reprezentate de diabetul zaharat tip 2, care poate fi în mare măsură prevenit prin activitatea fizică regulată, printr-o dietă sănătoasă și echilibrată și promovarea unui mediu sănătos de viață.

1 din 2 persoane care trăiesc cu diabet zaharat este nediagnosticată. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt esențiale pentru a preveni complicațiile diabetului.” Dr. Erica Vulcan, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, RMN Diagnostica Brașov.

Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a Federației Internaționale a Diabetului.