Toamna și efectele ei asupra pielii

Articol Dermatologie

Se pare că toamna își intră încet încet în drepturi, așa că trebuie să ne pregătim de acest sezon… și nu doar sufletește.

Și pielea noastră are nevoie de o îngrijire specială, toamna fiind anotimpul perfect pentru a începe un tratament intensiv de hidratare a pielii.

Vântul și frigul duc la deshidratarea pielii, astfel că aceasta va fi mai predispusă uscării și senzației de prurit.
Temperaturile scăzute și vântul predispun la uscarea buzelor. Când buzele sunt prea uscate, pielea acestora se va crăpa, se va exfolia și vor apărea fisuri. Trebuie să aplicați un balsam hidratant atât seara cât și în timpul zilei. Nu umeziți buzele, deoarece acest lucru contribuie și mai mult la uscarea și crăparea lor.

În anotimpul rece, pielea mâinilor este expusă la frig și vânt, iar frigul predispune la apariția eczemei mâinilor. Mai mult decât atât, în perioada aceasta pe care o traversăm, trebuie să ne spălam des pe mâini și să utilizăm frecvent dezinfectant. Toate acestea duc la alterarea stratului cornos prin îndepărtarea filmului lipidic al pielii, determinând pierderi de apă și apariția fenomenelor inflamatorii. Astfel că, este necesar să avem mereu la noi o cremă de mâini, pentru a ajuta refacerea barierei cutanate.

Avem nevoie să hidratăm și pielea picioarelor, mai ales cea de pe călcâie. Pielea din această zonă este mai groasă, se crapă ușor, așa că are nevoie de o hidratare suplimentară. Utilizați creme speciale care să îngrijească, să hidrateze, să regenereze și să netezească pielea aspră și îngroșată de la nivelul picioarelor.

Nu uitați să hidratați pielea de la nivelul întregii suprafețe corporale, atât din interior, cât și din exterior.

Dacă apar erupții cutanate sau aveți leziuni pe care vreți să le verificați, consultul la medicul dermatolog este necesar.

Pacienții o pot găsi pe doamna doctor Carmen-Beatrice Podoleanu, medic specialist dermatolog, în cadrul centrului medical RMN Diagnostica Brașov.

Strada Hermann Oberth nr.8, în apropierea Pieței Astra.
Telefon: 0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro //
beatrice_carm@yahoo.com