Studiu RMN Diagnostica Sibiu: Cele mai frecvente probleme de sănătate ale sibienilor în 2021

Articol RMN

Stresul, fumatul, obezitatea, lipsa de mișcare, alimentația nesănătoasă și lipsa unui program regulat de somn – cauzele care trimit sibienii la medic!

Clinica medicală RMN Diagnostica Sibiu, prezentă pe piața serviciilor medicale din 2007, a realizat un studiu privitor la cele mai frecvente afecțiuni ale pacienților sibieni în anul 2021. În studiul realizat de RMN Diagnostica au fost luate în considerare 26.744 investigații medicale și peste 16.717 pacienți care au ales clinica privată din Sibiu pentru a se trata.

Astfel, potrivit rezultatelor analizate, cei mai mulți pacienți s-au prezentat la un consult medical în lunile august și septembrie. În acest interval, peste 3500 de sibieni au apelat la medici pentru tratarea afecțiunilor cu care se confruntă.

Într-un top al celor mai solicitate specialități medicale de către pacienții din Sibiu în anul 2021 se află Cardiologia, Neurologia, Diabetul, Endocrinologie. Acestea sunt urmate de  Neurochirurgie, ORL, Ortopedie, Ecografie și imagistică.

”Problemele cardiologice afectează tot mai mulți români și Sibiul nu face excepție. În 2021, cardiologia a fost una dintre specialitățile cele mai solicitate, principalele afecțiuni întâlnite la pacienții noștri fiind hipertensiunea esențială (primară), Cardiopatia și Cardiopatia ischemica cronică, precum și alte afecțiuni ale sistemului circulator.

De asemenea, potrivit centralizării noastre, afecțiunile neurologice sunt tot mai întâlnite la pacienții de toate vârstele. Cei mai mulți dintre aceștia vin la medic prezentând cefalee și afecțiuni ale coloanei vertebrale. Aceste afecțiuni sunt tot mai întâlnite, în special la pacienții tineri, o explicație fiind timpul petrecut în fața ecranelor, poziția greșită a corpului pe scaun și lipsa de mișcare. Este de remarcat că pe parcursul anului trecut tot mai mulți pacienți s-au prezentat la medic pentru tratamentul bolii Parkinson și pentru tratamentul AVC-urilor (Accidentelor vasculare cerebrale)”, declară Alexandru Bica,directorul adjunct al centrelor RMN Diagnostica.

Diabetul zaharat, o problemă tot mai comună ce trebuie identificată la timp

Potrivit reprezentanților clinicii RMN Diagnostica, pe parcursul anului 2021 tot mai mulți pacienți din Sibiu s-au prezentat la medicul specialist pentru consultații și tratament în legătură cu diabetul zaharat de tip 1 și 2, precum și cu afecțiuni mai grave, de tipul polineuropatiei diabetice sau a piciorului diabetic.

În paralel, studiul RMN Diagnostica Sibiu mai arată că afecțiunile endocrine i-au făcut pe sibieni să vină mai des în cabinetul medical. Potrivit datelor analizate, la specialitatea endocrinologie cele mai frecvente diagnostice țin de afecțiunile glandei tiroide – tiroidită, noduli tiroidieni, gușă multinodulară, boala Addison, insuficiență ovariană sau adenom hipofizar.

Echipa medicală care a centralizat datele pentru anul 2021 a concluzionat că o parte însemnată a acestor afecțiuni care i-au făcut pe pacienți să vină la medic se datorează unor factori precum fumatul, alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, inclusiv lipsa unui program regulat de somn.

“Anul 2021 a fost unul dificil pentru pacienți, mai ales în contextul pandemiei de Coronavirus care ne-a afectat pe toți. Cu toate acestea, echipa noastră medicală de la RMN Diagnostica este dedicată obiectivului de a fi sprijin pentru pacienți în calea lor către vindecare și către o viață mai bună, fără suferința bolii. Credem că sănătatea este importantă și că dreptul pacienților la consultații de specialitate și la tratamente medicale nu trebuie îngrădit, indiferent de evoluția pandemiei de Coronavirus. Urmărim cu atenție evoluția anuală a bolilor în comunitățile în care suntem frecvenți, analizăm diagnosticele și suntem preocupați de sănătatea semenilor noștri. Anul 2022 va fi pentru RMN Diagnostica unul al prevenției medicale, un an în care ne dorim să fim mai aproape de pacienți cu sfaturi, cu recomandări, inclusiv alături de tinerii sibieni, informându-i cu privire la importanța unei vieți sănătoase”, spune dr. Alexandru Bozan, managerul general al centrelor RMN Diagnostica.

RMN Diagnostica Sibiu este o clinică medicală privată care oferă servicii și consultații în regim de policlinică pentru 21 de specialități, imagistică medical la cele mai înalte standarde, precum și reabilitare medicală. În cadrul clinicii din Sibiu, peste  50 de medici oferă consultații medicale complexe, inclusiv cu decontare CAS. RMN Diagnostica este prezentă în 6 orașe din județele Sibiu și Brașov.

RMN Diagnostica Te Face Bine!

De 15 ani alături de tine.

Programări RMN Diagnostica Sibiu
Strada Someșului numărul 19
Telefon: 0269 243 121 // 0269 243 135
www.rmn-diagnostica.ro // contact@rmn-diagnostica.ro