Pachet destinat sănătății femeii, la RMN Diagnostica Sibiu

Articol Endocrinologie

Tranziția spre menopauză sau perimenopauza este perioada dintre debutul ciclurilor menstruale neregulate și ultima perioadă menstruală, această perioadă fiind marcată de fluctuațiile hormonilor reproductivi și se caracterizează prin menstruații neregulate, menstruație prelungită și abundentă alternând cu episoade de amenoree, scăderea fertilității, simptome vasomotorii și insomnie, toate acestea putând fi însoțite de manifestări patologice asociate frecvent perioadei, afectând considerabil calitatea vieții – Fizice, precum balonarea, dureri amorțeli ale corpului, sensibilitate a sânului, crampe sau dureri abdominale, oboseală, dureri de cap, greață, umflarea extremităților, creștere în greutate sau Psihologice și Comportamentale – furie, iritabilitatea, anxietate, modificări ale apetitului cu scădere sau nu ponderală, modificări ale libidoului, scăderea concentrației, dispoziție depresivă, senzație de pierdere a controlului, labilitate emoțională, modificarea somnului, tensiune internă, retragere din activități obișnuite, care o dată ii făceau plăcere.

Tulburarea disforică este o formă severă a sindromului premenstrual. În cazul Disforiei simptomele sunt atât psihologice, cât și fizice, iar femeia se resimte în mod serios, chiar dacă e vorba doar de câteva zile pe lună. Este repetitivă și supărătoare. Nu e doar un disconfort, este o formă de depresie pronunțată care îi încurcă femeii treburile de zi cu zi.

Deoarece etiologia Sindromului premenstrual (PMS) și a Tulburării disforice premenstruale (PMDD) nu este clară, scopul principal este ameliorarea simptomelor. Strategia generală a tratamentului constă în adresarea simptomelor, cum ar fi ciclicitatea hormonală ovulatorie a menstruației sau neurotransmițătorii sistemului nervos central care afectează dispoziția, fiind astfel necesar consultul psihiatric și endocrinologic.

În cadrul Policlinicii RMN Diagnostica Sibiu pacienții pot beneficia de consultații de specialitate PSIHIATRIE, realizate de domnul doctor Raul Talău, medic primar psihiatrie, de consultații de specialitate ENDOCRINOLOGIE, realizate de doamna doctor Ioana Verde, medic specialist endocrinolog, dar și de analize medicale specifice, toate acestea la tariful de 400 lei!

Pentru informații, tarife și programări:
Sibiu, Strada Someșului nr.19
Telefon: 0269243121
www.rmn-diagnostica.ro
contact@rmn-diagnostica.ro