OSTEODENSITOMETRIE – DEXA - Sibiu

OSTEODENSITOMETRIE – DEXA – Sibiu

Articol Ortopedie

Începând cu luna august pacienții pot beneficia la RMN Diagnostica SIBIU de OSTEODENSITOMETRIE – DEXA

Osteodensitometria este o investigație de măsurare a densității osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. Osteoporoza este o afecțiune a scheletului caracterizată printr-o rezistență osoasă scazută ce predispune la un risc crescut de apariție a fracturilor sau a incidenţei afecţiunilor articulare.

Osteodensitometria DEXA este o investigație modernă ce folosește raze X de densități diferite ce străbat osul, permițând aprecierea gradului de reducere a densității osoase.

DEXA este o procedură simplă, rapidă și neinvazivă, nu este dureroasă și se poate efectua la mai multe nivele cum ar fi la nivelul soldului (col femural – cel mai expus fracturarii osteoporotice), coloanei vertebrale lombare, antebratului.
DEXA este o investigaţie complexă, lipsită de riscuri şi precisă, ce durează aproximativ 20 – 30 minute, iar dozele de iradiere sunt foarte scăzute.

Anterior examinării, pacientul nu necesita o pregatire speciala in ceea ce priveste conduita fizică şi alimentară zilnică .
La femeile însărcinate examinarea NU se face. De asmenea nu se face imediat DEXA pacientilor i dupa anumite investigatii: nu la mai putin de o saptamana dupa ce s-a facut un tranzit baritat, o investigatie cu bariu sau la 2 zile dupa o alta investigatie imagistica cu substanta de contrast intravenoasa.

Rezultatul investigaţiei DEXA este eliberat rapid şi conţine toate datele necesare pentru un tratament corect.

Tarife OSTEODENSITOMETRIE – DEXA SIBIU,PREȚ
Investigație Osteodensitometrie – DEXA – 1 segment70 RON
Investigație Osteodensitometrie – DEXA – 2 segmente120 RON
Investigație Osteodensitometrie – DEXA – 3 segmente180 RON

Detalii şi programări :
SIBIU, strada Someşului nr. 19, telefon 0269 243 121
email: contact@rmn-diagnostica.ro