Interviu Dr. Erica Vulcan, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice la RMN Diagnostica Brașov

Măsurarea hemoglobinei glicozilate la RMN Diagnostica Brașov

Articol Diabet, nutriție și boli metabolice

Testarea hemoglobinei glicozilate (HbA1C) a fost disponibilă începând cu anii ’80 și a devenit rapid un instrument important în monitorizarea controlului diabetului zaharat. Hemoglobina glicozilată sau glicată este un test care măsoară media glicemiilor din ultimele 2-3 luni, nu necesită repaus alimentar și poate fi efectuat în orice moment al zilei. De asemenea, hemoglobina glicozilată este folosită ,la momentul actual, în diagnosticarea și screening-ul prediabetului sau al diabetului zaharat.

Asociația Americană de Diabet recomandă pentru majoritatea persoanelor cu diabet zaharat un obiectiv al HbA1C < 7 %. Valorile cresute ale hemoglobinei glicozilate indică faptul că există un dezechilibru glicemic, iar riscul complicațiilor diabetului zaharat este crescut.

Începând cu luna aprilie, în cadrul policlinicii RMN Diagnostica Brașov, ajutăm pacienții să-și monitorizeze controlul diabetului, folosind un sistem simplu și rapid de măsurare a hemoglobinei glicozilate (3 minute) din sângele capilar.

Doamna doctor Erica Vulcan, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, acordă consultații de specialitate, în contract CAS, la centrul RMN Diagnostica Brașov.

Strada Hermann Oberth nr.8 (zona Uranus)
Telefon 0368 005 773/ 0765 112 402
ambulator@rmn-diagnostica.ro
www.rmn-diagnostica.ro