Interviu dr. Adriana Albeanu, medic primar neurologie pediatrică

Articol Neurologie

Ce v-a determinat să alegeți medicina? De ce specialitatea pe care o practicați?

Dintotdeauna mi-am dorit să fiu medic, să îngrijesc oamenii și, în special, copiii pentru că aceștia să fie permanent sănătoși.

De-a lungul anilor de studenție am iubit atât pediatria cât și neurologia, iar când a trebuit să aleg specialitatea, m-am gândit că le pot practica pe amândouă. Specialitatea de neurologie pediatrică implică o mare responsabilitate, pentru că luptăm permanent pentru o dezvoltare neuropsihomotorie normală a copiilor.

Care au fost cele mai mari provocări ale pandemiei, pentru profesia/specialitatea dvs?

Anul care s-a scurs, de la începutul pandemiei, a adus o multitudine de provocări, atât în viață personală, cât și în cea profesională.

Copiii nu sunt afectați de infecția cu virusul SARS-Cov 2 într-un număr atât de mare și atât de grav ca și adulții, dar trebuie să luăm în considerare impactul pe termen lung asupra sănătății lor. Întreruperea procesului educațional, izolarea de colegii lor de aceeași vârstă, impactul psihologic al bolii adulților din familie, scăderea veniturilor familiei sunt doar câțiva factori care pot avea consecințe pe termen lung.

Totuși, cea mai mare provocare rămâne să asigurăm accesul copiilor la serviciile medicale necesare menținerii în bune condiții a sănătății lor.

La ce ar trebui să fie atenți pacienții în sezonul de primăvara?

Începutul sezonului de primăvară și situația actuală a pandemiei pot determina o creștere a frecvenței asteniei/oboselii la copii. La acestea se pot adaugă simptome adiționale de tipul cefalee, tulburări de somn, tulburări cognitive, dureri musculare, greață și amețeli. Un diagnostic corect se stabilește în urma consultului clinic și al unor investigații suplimentare.

Cine sunteți dincolo de halatul alb? Cum vă reîncarcați după zile solicitante de consultații?

Dincolo de halatul alb, sunt mama unei minunate fetițe de 6 ani. Activitățile pe care le facem împreună, excursiile în natură, cititul cărților ne reîncarcă bateriile și ne ajută să mergem mai departe.

Doamna doctor Adriana Albeanu, medic primar neurologie pediatrică acordă consultații de specialitate, în centrul nostru de la Brașov, în sistem cu plată și în baza asigurărilor de sănătate private.

Pacienții ne găsesc pe strada Hermann Oberth nr.8, în apropierea Pieței Astra.

Telefon: 0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402

www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro