Împreună în campania „Donează sânge! Șansă la Viață”

Articol RMN

Împreună în campania „Donează sânge! Șansă la Viață”

În cadrul proiectelor dedicate Zilei Mondiale a Sănătății, care se sărbătorește în fiecare an pe 7 aprilie, Centrul de Imagistică RMN Diagnostica împreună cu Centrul de Transfuzii și Crucea Roșie Filiala Brașov organizează campania de donare de sânge: „Donează sânge! Șansă la Viață”.

Acțiunea va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, la sediul Centrului de Transfuzii Brașov, str. Victor Babeș nr. 21.

Este știut că nevoia de sânge este foarte mare, multe instituții medicale întâmpină dificultăți în asigurarea necesarului pentru transfuzii.

Invităm și pe această cale brașovenii, și nu numai, să se alăture în calitate de donatori dar și ca sprijin în promovarea campaniei pentru a ajuta un număr cât mai mare de pacienții care au nevoie de sânge.

În semn de solidaritate, alături de organizatori au venit mai multe companii din Brașov: Laboratoarele Synevo, Pălăria Verde, Zile și Nopți, Asociația Tot Mai Verde, Analiza Posturală, AFAFCI Braşov (Asociaţia Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Întreprinderi), toți din dorința de a susține această cauză comună și anume faptul că zilnic mii de pacienți din spitale au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge. Doar 1.7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populație!

Vă mulțumim pentru nobilul dumneavoastră gest, în numele bolnavilor ce vor beneficia de donarea de sânge!