Gemoterapia și Homeopatia

Articol Homeopatie

Gemoterpia și Homeopatia sunt terapii naturale care pot fi utilizate cu rezultate benefice, fie ca tratament alternativ, fie ca tratament complementar. Ca alernativă la medicația clasică – în cazurile mai puțin severe sau la debut de boală cronică, iar complementar acesteia, în cazul bolilor cronice avansate, în paralel cu tratamentul medicamentos clasic, fie ajutând la detoxifierea țesuturilor și organelor, fie pentru refacerea funcționalității acestora.

Homeopatia, ca ramură a medicinii holistice, abordează omul ca întreg, încercând să trateze ținând cont de acest întreg și de evoluția sa dinamică.

Este practicată de peste 200 de ani și se bazează pe legi și principii foarte bine stabilite teoretic, valabile până în zilele noastre: principiul similitudinii (totalitatea simptomelor și semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanță capabilă să producă simptome similare unei personae sănătoase – ex intoxicația cu chinină poate provoca o febră identică cu imaginea clinică a malariei: febră specifică cu o periodicitate de 3-4 zile, frisoane, epuizare, dureri articulare.

Diluțiile succesive din tinctură, din care se iau doze extrem de mici, duc la vindecarea în totalitate a simptomelor); principiul provingului (testare pe omul sănătos), principiul diluării și dinamizării, al individualizării, al remediului unic, al dozei minime. Toate aceste principii fiind important a fi cunoscute de către medicul homeopat.

Homeopatia se practică în întreagă lume – Europa, Asia, America de Nord și America de Sud deopotrivă, iar în România există un învățământ oficial al acestei terapii care are un istoric de 70 de ani, medicii primind recunoașterea instruirii în homeopatie de către Ministerul Sănătății, după 2 ani de studiu. Hahnemann, personalitate marcantă a vieții medicale, o persoană extrem de erudită, vorbitor a 10 limbi străine, a poposit și pe meleagurile noastre, la Sibiu, timp de 2 ani, ca bibliotecar și medic al baronului Brukenthal.

Gemoterapia este o nouă fitoterapie, care se bazează pe puterea de diviziune celulară a plantelor – proprietate a celulei stem vegetale, capabilă să refacă țesuturile distruse. Datorită principiilor active și prin modul de preparare, Gemoterapicele acționează prin stimularea funcției de reechilibrare a homeostaziei celulare și tisulare, reglând funcțiile vitale ale celulei, intervenind la nivel funcțional, metabolic într-un mod subtil, profund, non violent, oferindu-se ca real ajutor în tratarea omului.

Acțiunea profundă a extractelor gemoterapice este datorată principiilor active specifice, care se găsesc în cantitate mult mai mare în țesuturile embrionare, față de planta adultă. Aceste țesuturi tinere sunt bogate în: enzime, factori de creștere, vitamine, aminoacizi și acizi nucleici, micropolipeptide, hormoni vegetali.

Într-o lume,,asaltată’’ zilnic de apariția de noi produse, Bio, organice, naturale, mai mult sau mai puțin cercetate sau prelucrate corect, alegerea celui mai eficient produs devine o dilemă a medicului, a farmacistului și a pacientului deopotrivă. Gemoterpia reprezintă o alegere sigură și eficientă, iar garanția este cu atât mai mare, cu cât producătorul – Laboratoarele Plantextrakt – și-a dovedit seriozitatea de-a lungul timpului.

Gemoterapia este practicată în Europa de peste 60 de ani, iar în România de peste 25 de ani. Pentru medicii români care practică această terapie, Gemoterapia are conotații mai profunde, înseamnă oportunitatea de a trata fară efecte adverse, dar și ocazia de a înțelege și respecta natura, arborii, pădurea și de a continua într-un mod științific cunoștințele strămoșilor noștri, dobândite prin înțelepciune și apropiere de natură.

Cele 2 terapii, în viața noastră modernă, agitată și haotică uneori, pot să ne ajute să ne restabilim starea de sănătate. Dar ce este sănătatea? Definiția cea mai completă și corectă aparține unui mare homeopat contemporan, prof. George Vitoulkas:
,,Sănătatea este eliberarea de durere în corpul fizic, stare de bine în general; libertate de pasiune pe plan emoțional, având o stare de calm și seninătate și libertate de egoism în sfera mentală, având ca rezultat final unificarea totală cu adevărul.’’

Dr. Nicoleta Bucur
Medic primar Medicină de Familie
Competență Homeopatie

RMN Diagnostica Sibiu ⠀
Str. Someșului nr. 19, Sibiu⠀
0269243121 // 0269243135
www.rmn-diagnostica.ro // sibiu@rmn-diagnostica.ro