ECO Doppler RMN Diagnostica SIBIU

Ecografii DOPPLER la RMN Diagnostica Sibiu

Articol Cardiologie, Ecografie

Ecografia Doppler sau, pe scurt, Eco-Doppler, măsoară prin tehnica ultrasunetelor viteza circulaţiei fluidelor corporale.

Cum de starea venelor şi arterelor depinde sănătatea multor organe care pot suferi dacă nu sunt irigate corect sau suficient, testul Doppler este o investigaţie absolut necesară pentru menţinerea sănătăţii.

Este o metodă non-invazivă, nu doare, durează aproximativ 30 minute (dar poate dura şi mai mult în funcţie de patologie), iar pacientul poate pleca pe picioare acasă, pentru că nu necesită anestezie. În plus, nu emană radiaţii, iar procedura este cât se poate de simpla.
Segmentele examinate sunt: arterele carotide și vertebrale în teritoriul extracranian, arterele sau venele membrelor superioare, arterele sau venele membrelor inferioare.

Metoda se utilizează atât pentru screeningul de boală vasculară la pacienți asimptomatici, dar care au factori de risc cardiovascular (hipertensiune arterială, dislipidemie, fumători, diabet zaharat tip II sau antecedente familiale de boli cardiovasculare), dar și la pacienți simptomatici (cu simptome sugestive pentru o boală cardiovasculară).

Ecografia Doppler carotidian se recomandă la pacienții care prezintă amețeli, vertij, tulburări de echilibru sau pierderi ale stării de cunostință, dar și la cei care au avut deja un accident vascular cerebral în antecedente.

Ecografia Doppler de artere membre inferioare se recomandă la pacienții care prezintă dureri la nivelul membrelor inferioare la efort sau chiar și în repaus, senzație de picioare reci sau la cei care au leziuni ulcerative la nivelul membrelor inferioare.

Ecografia Doppler venos membre inferioare se recomandă la pacienții care prezintă edeme la nivelul membrelor inferioare, mărire de volum a unuia dintre membrele inferioare, durere, ulcerații, senzație de picioare grele.

În cadrul policlinicii RMN Diagnostica Sibiu, pacienții pot beneficia de evaluarea stării de sănătate a vaselor de sânge, prin efectuarea investigațiilor doppler, începând cu luna SEPTEMBRIE.

Pentru informații și programări:
SIBIU
Strada Someșului nr.19
Telefon: 0269243121
www.rmn-diagnostica.ro
contact@rmn-diagnostica.ro