Dr. Ioana Verde – intrebari si raspunsuri

Articol Endocrinologie

Dr. Ioana Verde – medic specialist ENDOCRINOLOG – intrebari si raspunsuri.

De ce am ales specialitatea endocrinologie?

-Inca din gimnaziu am fost pasionata de biologie, iar in clasa a VII-a, in timp ce ma pregateam pentru olimpiada, am descoperit sistemul endocrin, care mi-a starnit interesul. Aprofundarea informatiilor in timpul liceului m-a convins ca vreau sa urmez facultatea de medicina, iar la examenul de rezidentiat eram hotarata sa obtin un loc de pregatire in endocrinologie. Este o specialitate foarte frumoasa, dar si foarte complexa, cu implicatii asupra cresterii si dezvoltarii organismului inca din viata intrauterina, cu patologii extrem de variate, care pot afecta procesul de crestere, pot determina debutul precoce sau intarziat al pubertatii, pot cauza tulburari ale ciclului menstrual, infertilitate de cauza feminina sau masculina sau pot duce la osteoporoza, ori hipertensiune secundara.

-Endocrinologia este specialitatea la care am visat dintotdeauna si nu as schimba-o pentru nimic.

Cum vad colaborarea cu RMN Diagnostica?

– In primul rand, sunt foarte fericita ca am fost acceptata in colectivul RMN Diagnostica. Am intalnit aici oameni frumosi si calzi, de care m-am apropiat repede. A fost o surpriza placuta sa aflu despre ei ca sunt implicati in proiecte axate pe dezvoltarea profesionala a cadrelor medicale, incepand de la studenti si rezidenti si pun accentul pe colaborarea armonioasa a medicilor din diverse specialitati, in interesul pacientilor.

Apreciez in mod deosebit faptul ca echipa RMN Diagnostica sprijina medicii tineri, care inca nu au foarte multa experienta, ca ne da incredere si ne ajuta sa ne dezvoltam profesional.

Mesajul meu pentru pacienti.

– Imi doresc ca pacientii sa vina la consultatii in primul rand fara teama, ci mai degraba cu deschidere si cu responsabilitate, pentru a-si cunoaste eventualele afectiuni cat mai precoce, sau, daca se poate, chiar sa previna aparitia altor probleme de sanatate.

Imi doresc ca pacientii sa fie informati corect, sa apeleze la medic pentru diagnostic si nu la parerile de pe internet, care sunt din ce in ce mai stufoase si de multe ori neavizate, sa aiba incredere si deschidere catre medicii tineri, care sunt bine pregatiti si entuziasti pentru a le fi de ajutor.