Interviu dr. Alina Muntean, medic specialist medicină internă RMN Diagnostica Sibiu

Interviu dr. Alina Muntean, medic specialist medicină internă

Articol Medicină internă

Ce v-a determinat să alegeți medicina? De ce specialitatea pe care o practicați?

Încă din copilărie am visat să devin medic, să pot ajuta oamenii. Eram fascinată în timpul vizitelor la cabinet, de îmbrăcămintea albă a personalului medical.

Pe durata facultății m-am orientat spre două specializări:  gastroenterologie și pneumologie.  Medicina internă mi-a oferit posibilitatea de a îmbina cele două discipline.

Care au fost cele mai mari provocări ale pandemiei, pentru profesia/specialitatea dvs?

Provocările au fost, atât în plan personal, izolarea față de familie și prieteni, cât și în plan profesional, pandemia Covid-19 venind cu transformări medicale profunde în ceea ce privește procedurile și protocoalele medicale.

La ce ar trebui să fie atenți pacienții în sezonul de primăvară?

Sezonul de primăvară aduce cu el acutizări ale afecțiunilor digestive, aici făcând referire la gastrită și ulcerul gastric, principalul factor determinant fiind creșterea consumului de antiinflamatoare în această perioadă.

Anemia feriprivă este o altă afecțiune diagnosticată mai frecvent primăvara, una din cauze fiind carența alimentară de fier din timpul iernii.

Cine sunteți dincolo de halatul alb? Cum vă reîncarcați după zile solicitante de consultații?

Dincolo de halat alb sunt un om norocos, pentru că pot conta pe sprijinul familiei mele. Îmi reîncarc bateriile cu lucruri mărunte și plăcute. Drumețiile în aer liber, fotografia, filmele și lectura mă ajută să merg mai departe.

Doamna doctor Alina Muntean, medic specialist medicină internă acordă consultații de specialitate, în contract CAS, în cadrul centrului RMN Diagnostica Sibiu.

Pacienții ne găsesc în Sibiu, strada Someșului numărul 19
Telefon: 0269 243 121 // 0269 243 135
www.rmn-diagnostica.ro // contact@rmn-diagnostica.ro