CARDIOLOGIE la RMN Diagnostica

Articol Cardiologie

În timpul verii, presiunea sângelui este redusă deoarece organismul elimină căldura în exces pentru a evita supraîncălzirea. Unii am putea fi tentaţi să credem că putem renunţa la tratamentul pentru tensiune recomandat de medic, sau că nu mai e cazul să mergem la o consultaţie, în ideea că vom merge “la toamnă”.

Din păcate, nu facem decât să ne expunem unui risc mai mare. Temperaturile extreme şi efortul în exces pot avea ca efect o criză de tensiune, manifestată prin cefalee, transpiraţii bruşte şi intense, congestive etc., apoi o vizită la spital şi chiar o internare.

Deshidratarea și scăderea tensiunii arteriale se asociază cu o creștere a ritmului cardiac. Acest lucru este cu atât mai periculos pentru persoanele care suferă de afecțiuni coronariere, cum ar fi stenozele, adica blocarea parțială a vaselor cu cheaguri.

Pentru consultații și investigații suplimentare, sfaturi de prevenție și tratamente corecte, apelați cu încredere la medicii cardiologi ai centrelor #RMNDiagnostica#Sibiu, #Fagaras și #Brasov.

Informații și detalii veți putea găsi în secțiunile site-ului nostru.