Dr Balanoiu RMN Diagnostica - EPICONDILITA LATERALĂ

Epicondilita laterală

Articol Ortopedie

Epicondilita laterală este un termen folosit pentru a descrie simptomatologia resimțită în zona laterală a cotului, fiind frecvent produsă de suprasolicitarea articulației cotului.

Apare mai frecvent la persoanele obișnuite, față de atleți, cu o incidență crescută la persoanele cu vârste de aproximativ 50 ani, afectând în mod egal sexul feminin, cât și cel masculin.

Deși inițial a fost descrisă ca fiind un proces inflamator, ulterior a fost descrisă ca fiind o microleziune a originii mușchiului scurt extensor radial al corpului, dar pot fi implicate inclusiv tendoanele extensorului comun al degetelor și lung extensor radial al carpului.

Simptomatologia poate fi diferită de la persoană la persoană, la început durerea fiind suportabilă, cu timpul crescând în intensitate, în câteva săptămâni sau luni.

Durerea se resimte în exteriorul cotului și apare incapacitatea de a da mâna, de a strânge pumnul sau de a deschide ușa.

Diagnosticul este dat în urma unui consult de specialitate și a testelor realizate.

În afara examenului clinic, medicul specialist poate recomanda o serie de investigații pentru a exclude alte afecțiuni, iar diagnosticul să fie pus cu mai multă acuratețe.

Aceste investigații pot fi:

– radiografii

– ecografie musculoscheletală

– RMN ( Rezonanță Magnetică Nucleară)

– EMG (electromiografie)

Indiferent care a fost factorul cauzal, tratamentul ortopedic, conservator (non-chirurgical), prezintă o rată de succes, în aproximativ 95% din cazuri.

Tratament:

  • tratamentul conservator constă în repausul brațului, gheață aplicată local, infiltrații, fizioterapie, kinetoterapie, kinesiotaping (taping medical), tratament medicamentos antiinflamator nesteroidian.
  • tratament chirurgical. Acestă variantă poate fi luată în considerare dacă, după 6-12 luni, tratamentul conservator nu dă rezultate. Această intervenție presupune excizia țesutului lezat și reatașarea mușchiului sănătos la os.

În cadrul centrului RMN Diagnostica Brașov doamna doctor Ioana Cristina Bălănoiu, medic specialist ortopedie-traumatologie acordă consultații de specialitate, gratuit, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

Informații și programări:

BRAȘOV
Telefon 0372955522// 0368005773 // 0765112402
Strada Hermann Oberth nr. 8 (zona Uranus- Piața Astra)
www.rmn-diagnostica.ro
ambulator@rmn-diagnostica.ro