Cum să “supraviețuiești” când copilul tău are gips

Articol Ortopedie pediatrică

Doamna doctor Yasmin Al-Hiary, medic specialist ortopedie pediatrică la RMN Diagnostica, învață toți părinții cum să „supraviețuiască” atunci când copilul are gips.

Sunt unele lucruri în viață pe care nu le apreciam până când ne lipsesc, cum ar fi să locuiești cu un copil care NU are imobilizare gipsată. Un lux! Dintr-o dată avem de convins un copil cu gips, să fie liniștit și să suporte mâncărimile.

Durata unei imobilizări gipsate poate varia de la 3 până la 10 săptămâni, iar următoarele sfaturi vă vor ajuta la o bună îngrijire în această perioadă.

  1. Piciorul trebuie elevat pentru a reduce sau preveni tumefierea.
  2. NU ignorați durerile de intensitate mare, tumefierea degetelor, schimbarea culorii în alb sau violaceu sau dacă degetele devin reci – Trebuie să vă prezentați de urgență la spital!!
  3. Păstrarea gipsului uscat.
  4. Nu aplicați pudră sau loțiune pe tegument.
  5. NU permiteți introducerea de către copil a unor obiecte sub gips pentru a liniști mâncărimile, existând risul să se producă leziuni cu risc de suprainfectare.
  6. Menținerea gipsului integru și fară a deteriora marginile imobilizării. În caz de deteriorare consultați medicul.
  7. Încurajați copiii să coloreze și să picteze gipsul.

Solicită o programare la doamna doctor Yasmin Al-Hiary, medic specialist ortopedie pediatrică în cadrul centrelor RMN Diagnostica Brașov.

Doamna doctor acordă consultații de specialitate sau realizează imobilizări gips,  în sistem privat (cu plată) și în baza asigurărilor de sănătate private.


RMN Diagnostica Brașov

Strada Hermann Oberth nr.8 (zona Piața Astra)
0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.