Atelier de Comunicare și Etică Medicală

RELAȚIA MEDIC SPECIALIST – MEDIC DE FAMILIE

ATELIER COMUNICARE ȘI ETICĂ MEDICALĂ RELAȚIA MEDIC SPECIALIST – MEDIC DE FAMILIE
7 decembrie 2018, Tg. Secuiesc


Spitalul Municipal Tg. Secuiesc în colaborare cu RMN Diagnostica Brașov organizează ATELIERUL de Comunicare și Etică Medicală & Relația Medic Specialist – Medic de Familie a cărui principal obiectiv este îndreptat către îmbunătățirea tehnicilor de comunicare în relația cu pacienții, aparținătorii și cu colegii din echipa medicală, importanța relației medic specialist – medic de familie și cum ne poate ajuta în practica medicală.
Acest proiect dorește să vină în întâmpinarea specialiștilor, medicilor de familie, rezidenților atenția îndreptându-se în special către importanța comunicării.

„Activitatea medicilor în ultimul timp se desfășoara într-o permanentă criză de timp, necesită continuă mișcare, alegerea prioritătilor, managementul, fluxul mare de pacienți și ale activităților administrative multiple. Din păcate, mediul în care ne dezvoltam activitatea nu este întotdeauna cea mai corespunzatoare comunicării. Barierele sunt multe – lipsa de timp, supraaglomerarea cabinetului de consultații, diferenţele de cultură, vârstă, școlarizare, anxietatea pacienţilor si aparținătorilor, teama de conflict şi de reclamaţii, aşteptări nerezolvate, limbaj medical sofisticat.Toate aceste bariere pot fi însă depășite cu voință. Alegerea unor cuvinte potrivite, informarea corectă, abordarea cu calm şi gesturile medicului pot avea influenta majoră asupra comunicării cu pacienţii. Însușirea acestor aptitudini și atitudini pot fi aplicate de orice medic aproape în orice situaţie clinică şi pot genera o îmbunătăţire constantă a „legăturii” medic-pacient, care contează enorm pentru rezultatul actului medical.” a declarat doamna dr. Fulop Torok Reka, medic primar cardiolog, doctor în medicină, coordonator program educațional

„Am primit cu bucurie invitația de a fi parte din programul educațional dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății care doresc să crească, să îmbunătățeasca calitatea comunicării atât în echipa multidisciplinară cât și în relația cu pacienții și aparținătorii, utilizând principii și instrumente care oferă o perspectivă mai amplă asupra procesului de comunicare, accentul fiind pus pe colaborarea medicilor din diverse specialități, toate în interesul pacienților. Sănătoși sau bolnavi avem nevoie de informații bune, pe înțelesul nostru precum și de mesaje susținute și încurajatoare. Dezvoltarea abilităţilor de comunicare este parte integrantă din procesului de formare profesională a unui medic.” a spus Mihaela Gabor Naidin, trainer proiect, director de marketing și dezvoltare RMN Diagnostica.

Atelierul de Comunicare este GRATUIT și se adresează medicilor specialiști, medicilor de familie, asistenților medicali.

Loc desfășurare – Galeria Kosztandi ( Piata Gabor Aron, Jazz Bistro&Winery, Tg. Secuiesc, jud. Covasna), începând cu ora 12:00.

Pentru întrebări sau detalii înscriere atelier, coordonatorii atelierului vă stau la dispoziție:

Coordonator – Îndrumător Proiect
Dr. Fulop Torok Reka
medic primar cardiolog,
doctor în medicină
Spital Municipal Tg. Secuiesc

Trainer proiect
Mihaela Gabor Naidin
Director marketing și dezvoltare
RMN Diagnostica
0729 500 001 / mihaela.naidin@rmn-diagnostica.ro

Echipa de organizare:
Spitalul Municipal Tg. Secuiesc
RMN Diagnostica Brașov

Vă așteptăm cu drag