Cel mai nou tip de computer tomograf din România este funcțional la Făgăraș

Cel mai nou tip de computer tomograf din România este funcțional la Făgăraș

Moment foarte important atât pentru RMN Diagnostica cât și pentru Spitalul Municipal Făgăraș, dar mai ales pentru Făgărășeni – cel mai nou tip de computer tomograf din România este funcțional la Făgăraș.
Începând cu 18 iunie 2018, pacienții vor putea beneficia de servicii de imagistică realizate de un aparat tomograf de ultimă generație. Noul computer tomograf este instalat în incinta Spitalului Municipal Făgăraș.

“Cu o investiție de peste 350.000 euro, ne bucurăm că în sfârșit proiectul dedicat comunității, unde eu m-am născut, s-a realizat și că aparatul este funcțional în spațiul special amenajat din incinta spitalului. Am încheiat, în sfârșit, faza de obținere a tuturor avizelor necesare funcționării centrului și ne bucurăm că pacienții pot beneficia de servicii medicale de imagistică la cel mai înalt nivel la fel ca în marele centre din țară și în occident.
Noul centru de imagistică, care deservește peste 100.000 de oameni, este dotat cu un aparat tomograf conceput pentru o gamă largă de investigații clinice și cu numeroare beneficii pentru pacienți, printre care: detectarea automată a nodulilor pulmonari, iradiere redusă și soft dedicat de reducere a iradierii pe organe, timp redus și reconstrucție automată. Sperăm ca prin utilizarea echipamentului de vârf, împreună cu echipa de medici cu vastă experiență, să perfecționăm și să creștem la Făgăraș o echipă puternică, văd în membrii echipei oameni dornici să învețe pentru a putea ajuta comunitatea în care trăiesc.”
a spus dl. Alexandru Bica, director adjunct RMN Diagnostica.

“Ne dorim ca prin parteneriatul pe care-l avem cu Spitalul Municipal Făgăraș să venim în ajutorul unui număr cât mai mare de pacienți, să deservim o zonă cât mai largă, să venim astfel în sprijinul persoanelor aflate în suferință și care au nevoie de servicii medicale de calitate. Până astăzi, pacienții erau obligați să meargă la Brașov sau Sibiu pentru orice tip de investigație de imagistică, acum ne bucurăm că am făcut acest pas mare, că putem vorbi de de cel mai nou tip de aparat CT din țară la Făgăraș, că lucrăm cu o echipă medicală dedicată, cu experiență și expertiză, că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect important pentru noi și atât de necesar, de util și atât de așteptat, aici în Țara Făgărașului.” a declarat Mihaela Gabor Naidin, director dezvoltare RMN Diagnostica.

“RMN Diagnostica se află printre primele centre medicale care a înţeles importanţa investigaţiilor prin imagistică în România şi în ultimii 10 ani și-a format o echipă de profesionişti, care pune în centrul muncii lor: PACIENTUL. Deschiderea noului centru de imagistică CT la Făgăraș este pentru noi o mare, mare realizare, venim astfel atât în ajutorul echipei de medici din spital, care vor putea să depisteze repede și corect complicațiile care pun în pericol viața bolnavilor, cât și a medicilor din rețeaua extraspitalicească. Ne dorim să ajutăm, să fim acolo unde este nevoie de noi, acolo unde pacienții au probleme stringente și se cere o schimbare în bine. Vom continua nobila misiune de a avea grijă de pacienții noștri.” a declarat dr. Alexandru Bozan, director general RMN Diagnostica .

RMN Diagnostica este în relaţie contractuală cu Casa de Sănătate Sibiu şi Braşov si pentru investigaţii de imagistică RMN, astfel pacienţii asiguraţi pot beneficia de aceste investigaţii gratuit în baza biletului de trimitere de la medicul specialist, in limita fondurilor alocate.

Pe lângă colaborarea cu CAS Sibiu și Brasov, RMN Diagnostica în cadrul centrelelor de imagistică din Brașov și Sibiu oferă pacienților investigaţii de specialitate de rezonanţă magnetică (RMN), o gamă largă de servicii de ecografie, precum şi consultaţii de specialitate.
Pentru informații suplimentare și programări pacienții pot suna la telefon 0368 406 529. RMN Diagnostica – punct lucru CT Făgăraș – în incinta Spitalului Municipal, str. Ghioceilor nr.1, mail: fagaras@rmn-diagnostica.ro , www.rmn-diagnostica.ro