Peelingul chimic

Articol Dermatologie

Peeling-ul chimic reprezintă o procedură dermatologică ce constă în aplicarea unor soluții acide la nivelul tegumentului feței, decolteului sau mâinilor pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii. Rezultatul constă în îndepărtarea controlată a straturilor superficiale ale pielii (celulele moarte) cu exfolierea acestora. Ca urmare a acestui procedeu, va urma un proces natural de regenerare a pielii, cu stimularea formării de noi fibre de colagen și elastină. Efectul final este de reducere a ridurilor și liniilor fine, întinerire facială, reducerea secreției de sebum, ameliorarea leziunilor de acnee, estomparea cicatricilor postacnee, reducerea petelor pigmentare.

Peeling-ul chimic se recomandă tuturor tipurilor de piele, iar anotimpul rece este momentul ideal pentru efectuarea acestei proceduri. Indicațiile peeling-ului chimic sunt multiple: acnee, cicatrici postacneice, pori dilatați, exces de sebum, pete pigmentare (melasmă, lentigine), riduri fine, fotoîmbătrânire, rozacee.

În funcție de necesitățile de tratament ale pacienților, peeling-ul se poate efectua cu mai multe tipuri de substanțe și se poate ajunge la profunzimi diferite în funcție de efectul pe care dorim să îl obținem. În funcție de profunzimea la care acționează, peelingul poate fi superficial, mediu sau profund. Profunzimea peelingului depinde de concentrația și tipul substanței folosite, numărul de straturi aplicate, de tipul de piele și sensibilitatea fiecărui pacient, dar și de pregătirea prepeeling.

Înainte de efectuarea acestei proceduri este nevoie de un consult dermatologic amănunțit care stabilește conduita terapeutică. Această procedură nu se efectuează la femeile gravide sau însărcinate sau în cazul infecțiilor sau diverselor afecțiuni active dermatologice pe zona de tratat. Se recomandă stoparea medicamentelor sau topicelor fotosensibilizante înaintea efectuării procedurii.

Pentru efecte maximale ale peeling-ului chimic e nevoie de efectuarea unor proceduri seriate precum și continuarea cu strictețe a sfaturilor dermatologului de îngrijire și întreținere a rezultatelor. Este importantă evitarea expunerii la soare și utilizarea unei creme de fotoprotecție cu factor SPF 50, reaplicat la 2 ore.

Ai grija de pielea ta!
Programează-te și tu la un consult dermatologic!

Dr. Elena Natalia Stanimir, medic specialist dermatolog, acordă consultații în specialitatea DERMATOLOGIE, în contract CAS Sibiu, în baza programării prealabile.

RMN Diagnostica Sibiu ⠀
Str. Someșului, Nr. 19, Sibiu⠀
0269243121 // 0269243135
www.rmn-diagnostica.ro // sibiu@rmn-diagnostica.ro