Interviu dr. Carmen-Ileana Grigore, medic specialist radiologie și imagistică medicală

Articol Radiologie / Imagistică

Ce v-a determinat să alegeți medicina? De ce specialitatea pe care o practicați?

Majoritatea fetițelor visează să ajungă „doctorițe” într-o bună zi! În cazul meu, această dorință a fost și mai profundă, prin prisma faptului că mama find asistentă medicală, am fost foarte atrasă și de aspectul practic al meseriei – să faci injecții, pansamente, și, mai ales, mi se părea ceva fantastic să știi ce anume din multitudinea de medicamente tratează fiecare boală în parte.

Deși în facultate am fost mai atrasă de specialitățile chirurgicale, lucrul într-o firmă multinațională producătoare de medicamente mi-a arătat în altă lumină imagistica medicală și am ajuns pasionată de lumea în tonuri de gri, care, prin răspunsurile pe care le oferă, susține activitatea clinicienilor din toate celelalte discipline!

Care au fost cele mai mari provocări ale pandemiei, pentru profesia/specialitatea dvs?

Dacă din punct de vedere profesional, această pandemie a însemnat, în primul rând, să învăț o patologie nouă și să lucrez respectând niște protocoale stricte, cele mai mari provocări ale ei au fost, mai ales, în plan personal. Copilul meu a petrecut foarte mult timp acasă, singur, iar izolarea față de prieteni ( foarte strict respectată ) s-a resimțit destul de intens…

Și mie mi-a lipsit foarte mult în toată perioada asta conexiunea umană, toate cursurile și conferințele find organizate on-line, punându-se un accent foarte mare pe partea de telemedicină.

Cine sunteți dincolo de halatul alb? Cum vă reîncarcați după zile solicitante de consultații?

Am un fiu de 11 ani, absolut extraordinar, care reușește să îmi ridice moralul, chiar și în cele mai negre zile! Ne deconectăm de multe ori împreună pictând, citind, sau pur și simplu povestind.

Sunt pasionată de călătorii, iar în ultima perioadă am învățat să mă bucur mai mult de lucrurile mărunte, cum ar fi o plimbare în jurul orașului, o zi cu soare, în care pot sta la o terasă, o întâlnire cu cei dragi!

Pacienții ne găsesc pe strada Hermann Oberth nr.8, în apropierea Pieței Astra.
Telefon: 0368 005 773 // 0372 955 522 // 0765 112 402
www.rmn-diagnostica.ro // ambulator@rmn-diagnostica.ro