Examinare gratuită pentru osteoporoză Sibiu

Examinare gratuită pentru osteoporoză Sibiu

“Osteoporoza este o boala sistemica, ce duce la fragilizarea oaselor, prin scaderea rezistentei osoase, cu cresterea riscului aparitiei fracturilor, prin pierderea de tesut osos, asociata cu deteriorarea microarhitecturii scheletale.
Standardul in diagnosticul osteoporozei il reprezinta masurarea densitatii minerale osoase prin tehnica DXA, denumita absorbtiometrie duala cu raze X, o tehnica deosebit de precisa, care determina densitatea tesutului osos in anumite regiuni ale corpului, respectiv la nivelul coloanei lombare, soldului sau antebratului.” dr. Ioana Verde, medic specialist endocrinolog, RMN Diagnostica Sibiu

Cand se indica efectuarea DXA :
– La toate femeile peste 65 de ani
– La femeile in postmenopauza sub 65 de ani, care prezinta factori de risc asociati
– La barbatii peste 70 de ani
– La femeile care au avut menopauza precoce sau au suferit o interventie chirurgicala cu ovarectomie bilaterala, inainte de 45 de ani
– Persoanele ce au suferit in antecedente o fractura de fragilitate.

În perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2018 în cadrul Centrului de Imagistică RMN Diagnostica SIBIU pacienții pot beneficia de examinare gratuită pentru osteoporoză.
Campania vine în întâmpinarea Zilei Mondiale a Osteoporozei care se aniversează în fiecare an în data de 20 octombrie și are ca principal scop dorința de a aduce în conștiința oamenilor importanța prevenției în ceea ce privește osteoporoza.

Pentru informații suplimentare și programări, în cadrul campaniei de testare gratuită pentru osteoporoză, pacienții pot suna la telefon 0751 323 504 (RMN Diagnostica Sibiu – Centru de Imagistică și Ambulator de Specialitate, str. Someșului nr. 19, dexa@rmn-diagnostica.ro).