Dermapen 4 la RMN Diagnostica

Articol Dermatologie

La RMN Diagnostica Sibiu, procedura Dermapen 4 este realizată de doamna doctor Natalia Stanimir, medic specialist dermatolog.

Microneedlingul medical (cu Dermapen 4) este o procedură noninvazivă care are ca scop în primul rând o rejuvenare a pielii. Se folosește un dispozitiv sub formă de stilou care are la capăt un set de microace, detașabile, de unică folosință. Acestea penetrează pielea cu o viteză și adâncime variable, în funcție de zona tratată și de tipul leziunilor. Cu ajutorul acestora se crează mici canalicule prin care vor pătrunde substanțele nutritive. Pe de altă parte, în urma acestei microtraume controlată de la nivelul pielii, se stimulează inducția de colagen și elastină, de aceea i se mai spune și terapia cu inducție de colagen.

Pentru ce e utilizat?

În primul rând se folosește pentru îmbunătățirea aspectului pielii. În urma procedurii, pielea capată un aspect mai luminos, e mai fină, mai hidratată. Alte indicații sunt reprezentate de cicatrici postacneice sau de altă cauză, pori dilatați, exces de sebum, hiperpigmentații, îmbunătățirea aspectului vergeturilor, alopecie.

Se poate utiliza la nivelul feței, gât, decolteu, fața dorsală a mâinilor.

Este o procedură nedureroasă (se efectuează sub anestezie locală cu cremă anestezică aplicată cu 20-30 min înainte de procedură. Timpul de recuperare este mic față de alte proceduri (1-3 zile, în funcție de zona tratată, adâncimea, reactivitatea tenului).

Printre reacțiile adverse post-procedură se numără: roșeață, uscăciune și senzația de piele care strânge, minim edem, simptome ce se remit în 24-72 ore.

Postprocedură se utilizează produse de îngrijire blânde și reepitelizante. Se recomandă evitarea expunerii la soare și folosirea cremelor de fotoprotecție în cazul expunerii. Pentru rezultate optime, se recomandă 4-6 ședințe, distanțate la un interval de 6-8 săptămâni, în funcție de patologia vizată.

Accesează Dermatologie   pentru informații despre tarife și programări sau sună la 0269 243 121 .

Sibiu, Somesului 19
www.rmn-diagnostica.ro