• rmn-slider1
 • rmn-slider2
rmn-slider1-preview rmn-slider2-preview 

MRI Coloana Vertebrala

Investigatia MRI de coloana vertebrala se face raportat la cele trei segmente anatomice ale coloanei(coloana cervicala, toracala si lombo-sacrata) cu posibilitatea extensiei zonei de investigat in segmente alaturate, in functie de necesitati. Este indicata in aprecierea anatomie coloanei vertebrale, a maduvei spinarii, a nervilor spinali si in vizualizarea variantelor anatomice a lor si, de asemenea, in evidentierea in scop diagnostic sau preoperator a modificarilor de curbura ca de exemplu scolioza congenitala sau idiopatica (aparuta in adolescenta).

Investigheaza tesuturile patologice ale coloanei si are un rol major in in efectuarea bilantului pre si postoperator , in ghidarea infiltratiilor cu corticosteroizi cu scop analgetic (pentru dureri). Este metoda cea mai buna in diagnosticarea patologiei discurilor intervertebrale (protruzii, degenerescente, hernia de disc, evaluarea articulatiilor intervertebrale care sunt cauze frecvente de dureri lombare joase siale nervului sciatic.

Datorita detaliilor de acuratete pe care le confera, este metoda care stabileste cel mai clar diagnosticul de inflamatie si compresiune nervoasa, in evidentierea cauzelor posibile ale durerilor de spate (inclusiv post-fracturi cu compresiune medulara), in aprecierea extensiei si gravitatii infectiilor, a tumorilor care au punctul de plecare din maduva spinarii sau care s-au extins spre maduva spinarii.


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

Despre investigatiile RMN

 • Cum se face un RMN ?

  Inainte de investigatie, medicul si asistenta va vor face instructajul. O sa vi se arate camera si aparatul in care veti fi introdus...

  Citeste mai mult...
 • Indicatii si contraindicatii in RMN

  Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM sau RMN) reprezinta o investigatie moderna, foarte performanta, ce ofera informatii mai precise decat radiografia...

  Citeste mai mult...